Vánoce zlínských fotbalistů. Klid a pak brzo do práce

ZLÍN - Pod stromečkem mají balíček se třiceti body a šestým místem mezi českou elitou. To není špatný dárek. Ale víte, jak to je. Vánoční poklid bude jen krátký a po Novém roce rychle do práce.

Ve Zlíně zatím počítají spíše odchody. Končí chorvatský záložník Balič, který si zahrál minimálně a bude volným hráčem. Slavia uplatnila opci na Traorého a doma ve Francii může devítigólovy snajpr Beauguel přemýšlet, kterak se prosadit v Plzni. V kolonce odchody nutno ještě připsat příjmení Holík, tedy Lukáš Holík, který se vrací z hostování do pražské Dukly.

„Bota nás asi bude nejvíce tlačit v záloze, tam bychom rádi přivedli hotového hráče, útočníků je docela dost, měli by potvrdit kvalitu a všichni dosta větší vytížení,“ konstatuje sportovní ředitel Fastavu Zdeněk Grygera, jemuž ještě pracovní nasazení nekončí a kdyby mohl, potvrdil by to jeho nažhavený mobilní telefon.

Fastav Zlín je v kontaktu s bývalou oporou Jakubem Jugasem. Stejně tak je s ním před svátky v kontaktu i Zlin.cz.

„Moje situace ve Slavii není jednoduchá, stoperů je tu opravdu hodně, chytil se Ondra Kůdela, moje pozice je teď horší, ale nic nevzdávám. Je mi šestadvacet, rád bych hrál, ale moc příležitostí jsem nedostal. Rozhodně neutíkám z boje, zdaleka nevylučuji hostování ve Zlíně, prioritou je samozřejmě Eden, uvidíme, jak to bude v přípravě, nebude moc dlouhá,“ vypráví řízný stoper, který měl na podzim vytížení pramalé i kvůli zranění, stejně tak mimochodem i jeho kamarád ze zlínské obrany, dnes hráč Plzně Tomáš Hájek.

Zlín zahájí přípravu 3. ledna zdravotními testy, na Vršavě si dvakrát zahraje se slovenskými prvoligisty a vydá se i do Turecka.

Než se hoši i fandové nadějí, přijede na zlínskou Letnou Slovácko. Skok do fotbalového jara v plné zimě jako hrom. Bude to druhý únorový víkend.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x