V Zoo Zlín přivítají Štědrý den

ZLÍN - Štědrý den bude ve zlínské zoo ve znamení dárků. A to nejen pro návštěvníky, ale i pro chovaná zvířata, řekla serveru Zlin.cz mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Děti do 15 let tak zavítají v tento den do zahrady za symbolickou jednu korunu, pro zvířata pak chovatelé připraví řadu dobrot, které dokonale zastoupí vánoční dárek. ZOO Zlín bude na Štědrý den otevřena od 8.30 do 14 hodin, pokladny do 13.30.

V areálu zoo se však nadělovalo již během předvánočního víkendu. „Když jsme 9. prosince slavnostně rozsvítili vánoční stromek na nádvoří zámku Lešná, návštěvníci jej doslova zasypali dárky pro zvířata. Bylo to obrovské množství ovoce, zeleniny, oříšků, suchého pečiva a dalších dobrot, za které velmi děkujeme,“ uvedla Romana Bujáčková, vedoucí marketingu. Dárky pod vánočním stromem přibývaly i v následujících dnech, zoo se proto rozhodla obdarovat zvířata ještě před samotným Štědrým dnem. „Třeba vydry obrovské během víkendu dostanou žluté melouny, které navíc využijí i ke hraní. Velbloudi si díky dárkům návštěvníků smlsnou na vydatné porci mrkve a jablíček, stejné dobroty pak ocení také třeba nosorožci a tapíři. Klokani si pochutnají na mimořádném přídělu čerstvých větví stromů,“ doplnila Bujáčková.

Přímo na Štědrý den pak zvířata dostanou dárky i od chovatelů. Zebry, žirafy, antilopy a sloni si pochutnají na červených jablkách, velcí papoušci ara se mohou těšit na hrozny a oříšky. Drobné opičky kotulové veverovití určitě neodolají tropickému ovoci, oříškům, fíkům a datlím. Speciální pamlsek čeká na chvostany a tamaríny v tropické hale. „Chovatelé jim na Štědrý den naservírují směs různých druhů müsli, oříšků, sušeného ovoce, jogurtu a medu. Pro tyto opičky je to největší pochoutka,“ upřesnila Bujáčková. Naopak u lachtanů nebo tučňáků Humboldtových bude Štědrý den ve znamení tradičního krmení – pořádné porce mořských ryb.

Sváteční návštěvu zlínské zoo krásně doplňuje světelná výzdoba. Areál zdobí nejen typické vánoční motivy, ale také světelné siluety slonů, tapírů, nosorožců, žirafy, tučňáků nebo kasuára s mládětem. „Návštěvníci i nadále mohou potěšit naše zvířata a pod vánoční strom na nádvoří zámku Lešná položit dárek, třeba v podobě ovoce, zeleniny, ořechů nebo sušeného pečiva,“ řekla Romana Bujáčková. Od 25. prosince do 1. ledna zoo také prodlouží otvírací dobu do 17 hod. Ve čtvrtek 27. prosince zoo nabídne oslavu Mezinárodního dne návštěvy zoo. Návštěvníci se mohou těšit na zimní komentování u vybraných druhů zvířat a zábavný kvíz o roční permanentku do zoo.

Zlínská zoo je otevřena každý den v roce včetně Štědrého dne, vánočních svátků, Silvestra a Nového roku. Občerstvení zajistí restaurace Tyrol a Limpopo, k dispozici bude i Chocolatérie. Pro návštěvu zoo lze stále využít zvýhodněné vstupné, které pro dospělé činí 80 korun, pro děti 40 korun, senioři zaplatí 60 korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x