U holešovského gymnázia vznikl nový rondel

HOLEŠOV - Silničnímu provozu v centru Holešova slouží nová okružní křižovatka. Ředitelství silnic Zlínského kraje ji dokončilo na silnici II/438 v místě křížení s ulicí Tovární. Stála přes čtyři a půl milionu korun, informoval server Zlin.cz mluvčí Ředitelství.

Předmětem díla byla přestavba křižovatky silnice II/438 a místní komunikace Tovární ulice v intravilánu města Holešov na okružní křižovatku se čtyřmi větvemi o vnějším průměru 36 metrů. Nově bylo přes okružní křižovatku vytvořeno přímé dopravní připojení supermarketu Albert, ke kterému se v minulosti přijíždělo z Tovární ulice.

Během stavebních prací, které začaly letos v květnu, byly odstraněny původní konstrukční vrstvy, vybudovány nové přípojky dešťových vpustí, položeny nové konstrukční vrstvy vozovky. Stavební firma vybudovala okružní pás se živičným povrchem, středový prstenec s povrchem ze žulových kostek, včetně odvodnění (dešťové vpusti a jejich připojení), dopravní ostrůvky a středový ostrov okružní křižovatky včetně obrub. Navazující úseky silnice II/438 jsou široké 7 metrů, vozovka okružního pásu je široká 6 metrů, středový prstenec 3 metry. Okružní křižovatka je vybavena svislým i vodorovným dopravním značením.

Souběžně se stavbou Ředitelství silnic Zlínského kraje město Holešov zajišťovalo výstavbu dvou větví okružní křižovatky pro připojení Tovární ulice a připojení k supermarketu Albert, dále výstavbu navazujících chodníků, sjezdů, zpevněných ploch a některé další práce mimo krajskou silnici.

 

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x