Během Štědrého dne měli lékaři docela klidnou službu

ZLÍN, VSETÍN - Štědrý den byl z pohledu zlínských a vsetínských lékařů docela poklidný. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Nemocnic Zlínského kraje Dana Lipovská.

Klidnou službu hlásily traumatologické, interní i ORL ambulance. „Ve Zlíně ošetřili lékaři v traumatologické ambulanci 27 lidí (pro srovnání – běžný víkendový den to bývá i 100 lidí), za náročnější se dá považovat úraz, kdy se paní ze Zlína ošklivě poranila na prstě při krájení jablka. Lékaři v tomto případě museli dokonce sešívat šlachy,“ poznamenala Dana Lipovská.

Na interní pohotovosti bylo ošetřeno celkem 25 lidí, většinou šlo o běžné záležitosti, které lékaři řeší denně (například dušnost), 10 pacientů bylo hospitalizováno se žaludečními problémy a záněty slinivky břišní, což je častý jev zejména o Vánocích – lidé se prostě přejídají. A došlo i na kosti v krku, s problémy přijeli do ORL ambulance čtyři lidé.

Ve Vsetínské nemocnici byl Štědrý den velmi klidný, na tamní chirurgii ošetřili lékaři tři lidi s bolestmi břicha. Kosti v krku tentokrát neřešili vůbec.

A lékaři řešili i radostné události. „V porodnici ve Vsetíně se na Štědrý den narodily dvě děti, chlapec a holčička. Ve Zlíně to byly čtyři děti, jedna holčička a tři chlapci,“ dodala Lipovská.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x