Rekonstruovaná Kramolišova ulice ve Valašských Kloboukách bude přes zimu průjezdná

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Město přes zimu zprůjezdní Kramolišovu ulici ve Valašských Kloboukách, kterou rekonstruuje za devět milionů korun. Silnice se upraví tak, aby bylo možné v místě obnovit dopravní provoz, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Lenka Zvonková.

Práce jsou přerušené s ohledem na počasí a v zimní přestávce nebudou pokračovat. „V části od koupaliště po střed ulice se podařilo dokončit asfaltový povrch i okolní dláždění. Úsek, kde se dosud připravovaly podkladní vrstvy, má povrch alespoň doplněný zhutněným kamenivem. Vzhledem ke staveništi je ovšem stále zapotřebí snížené rychlosti a naopak zvýšené opatrnosti,“ uvedla Zvonková.

Práce za devět milionů korun začaly na podzim. Silnice dostane nový povrch a chodníky se dočkají bezbariérových úprav u křižovatky se silnicí první třídy. „Dopravní uzávěra, která při rekonstrukci platila, bude v době bez stavebních prací odvolána a v ulici bude znovu platit původní dopravní značení. Probíhat bude také běžná zimní údržba a svoz odpadu,“ sdělila starostka Eliška Olšáková.

Práce jsou potřebné. „Za omezení, která stavba obyvatelům lokality způsobuje, se omlouváme. V jarních měsících se bude pokračovat dokončením rozpracovaného úseku a také rekonstrukcí střední části ulice,“ dodala starostka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x