Silnice v Ratiboři je po rekonstrukci

RATIBOŘ - Také obci Ratiboř na Vsetínsku přinesly užitek peníze Evropské unie. S jejich výraznou pomocí se v letošním roce podařilo rekonstruovat přes tři a půl kilometru krajské silnice, která přes obec vede, serveru Zlin.cz to za Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) řekl Vojtěch Cekota.

Cena za rekonstrukci ratibořské silnice přesáhla 56 milionů korun, opravený úsek silnice je dlouhý 3,7 kilometru.

„Předmětem díla byla rekonstrukce silnice II/437 v průjezdním úseku obce Ratiboř a v navazujícím extravilánovém úseku v celkové délce 3 665 metrů. Stavba zahrnovala výměnu dvou asfaltobetonových vrstev, lokální vysprávky a sjednocení šířkového uspořádání silnice. Součástí stavby byly stavební úpravy propustků, rekonstrukce chodníků z litého asfaltu a výměna obrusné vrstvy vozovky na mostě, výměna asfaltového krytu na mostě, úprava odvodnění komunikace a obnova a doplnění vodorovného i svislého dopravního značení,“ upřesnil Cekota.

V Ratiboři v těsné blízkosti silnice ještě pokračují stavební práce, jejichž investorem je obec.

Konečná cena za tuto zakázku činí 56,418 milionu korun včetně DPH. Silniční stavba byla financována s využitím prostředků EU v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Stavební práce byly zahájeny v polovině května.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x