Jízdné ve Zlíně i poplatek za psy zůstane příští rok stejný

ZLÍN – Poplatek za psa i jízdné ve Zlíně zůstanou příští rok ve stejné výši. Jízdenka na 20 minut bude za 12 korun a za psa v rozmezí od 200 do 1000 korun, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

U MHD za nepřenosnou síťovou měsíční permanentku zaplatí cestující stejně jako doposud 480 korun. „Školaci a dříve narození mohou využívat Junior pas a Senior pas,“ uvedl Dvořák. Více informací najdou cestující na stránkách www.dszo.cz.

Stejná výše poplatku zůstane i za psa. „Částka se pohybuje v rozmezí 200 do 1000 korun za jednoho psa. Cena závisí na lokalitě a dané ulici, jejichž soupis je přílohou obecně závazné vyhlášky,“ poznamenal Dvořák.

Existují i slevy. „Lidé pobírající jakýkoliv druh důchodu, který je jejich jediným zdrojem příjmů, platí po prokázání 200 korun. Splatnost tohoto poplatku je při roční periodě platby 30. dubna a při nahlášené pololetní periodě platby, kdy částka poplatku přesahuje 1000 Kč, je splatnost 30. dubna a 30. září,“ dodal Dvořák.

Změny nejsou ani u daně z nemovitosti. „Pro pozemky, obytné domy a byty ve Zlíně zůstávají stejné koeficienty. Na katastrálním území Lhotka u Zlína, Salaš u Zlína, Klečůvka, Lužkovice, Velíková, Kudlov, Štípa, Kostelec u Zlína, Mladcová, Jaroslavice u Zlína a Příluky u Zlína jde o nejnižší koeficient 2, v Malenovicích u Zlína, Prštném a Loukách nad Dřevnicí to je koeficient 2,5, střed Zlína je zatížen koeficientem 4,5,“ informoval Dvořák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x