Zlín dal 25 tisíc na vybavení policistů, kteří pomáhají obětem trestných činů

ZLÍN – Celkem 25 tisíc korun dal Zlín policistům z týmu krizové intervence, kteří pomáhají obětem trestných činů a mimořádných událostí. Peníze posloužily na nákup vybavení například na výjezdová zavazadla, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Lenka Javorková.

Policisté využili finanční podporu k nákupu pracovních pomůcek pro krizové interventy tak, aby mohli efektivně pomáhat v jakékoliv situaci. „Vybavili jsme 15 výjezdových zavazadel stávajících členů týmu, jejichž optimální složení vyšlo z několikaleté zkušenosti a stovek hodin strávených v terénu,“ uvedla Javorková.

Podle ní bude materiál sloužit zejména pro zajištění základní péče pro zasažené osoby. „Je tam deka, lékárnička, tematické příručky, ale i pláštěnka, ochranná rouška nebo powerbanka pro usnadnění práce samotným krizovým interventům,“ řekla Javorková.

Tým krizové intervence, který je často nazýván jako „Tým oběť“, funguje u Krajského ředitelství policie Zlínského kraje od roku 2010. „Jeho nelehkým úkolem je poskytování krizové intervence a první psychologické pomoci obětem trestných činů a mimořádných událostí. V současné době má tým 15 krizových interventů z řad policistů z různých oddělení, kteří jsou non-stop připraveni vyjet a poskytnout potřebnou podporu lidem v krizových situacích po celém Zlínském kraji,“ informovala Javorková.

Podle ní nejčastěji členové týmu vyjíždějí k sebevraždám, dopravním nehodám s úmrtím nebo k jiným neočekávaným úmrtím. Od začátku letošního roku byli u 66 událostí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x