Patnáctiletý pohřešovaný kluk se projížděl s autem nočním Zlínem

ZLÍN - Pohřešovaný patnáctiletý kluk ze Zlína pořádně zaměstnal strážníky i policisty. Na Štědrý den se rozhodl povozit v autě svou stejně starou kamarádku a pak se vydával za svého nevlastního bratra, serveru Zlin.cz to sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Kluk na sebe sám upozornil svou zběsilou jízdou. Projížděl se na sídlišti v zóně, kde je rychlostní limit upraven dopravním značením na 30 km/h. Hlídka strážníků zde zrovna prováděla kontrolu a šoféra, který si zjevně nic nedělal z dopravních předpisů, zastavila. Strážníkům nejprve tvrdil, že je mu 20 let a všechny průkazy zapomněl ve firmě, později ale připustil, že řidičský průkaz vůbec nevlastní. Strážníci proto na místo přivolali kolegy z republikové policie, aby dotyčnému zakázali další jízdu.

„Po nějaké době nás kontaktoval muž, který o sobě prohlásil, že je osobou, za kterou se řidič vydává. Do místa jeho bydliště tak zamířila další hlídka, která potvrdila jeho totožnost a zjistila, že přistiženým (ne)řidičem je jeho 15letý nevlastní bratr. Ten byl rovněž pohřešovanou osobou, protože odešel z domu bez toho, aby se obtěžoval dát vědět rodičům, kam jde a kdy se vrátí,“ podotkl Janík.

Přestupkové jednání mladistvého nyní bude mít dohru před správním orgánem.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x