Do zateplení a modernizace škol investoval kraj 125 milionů korun

ZLÍNSKÝ KRAJ – Celkem 125 milionů korun dal Zlínský kraj do svých škol v rámci deseti projektů, které byly dokončeny v loňském a letošním roce. Server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík ze zlínského hejtmanství.

Kraj přitom využil dotace z národních i evropských programů v celkové výši 33 milionů korun.

„Projekty byly zaměřeny jednak na realizace úspor energie, které významně pomohou snížit náklady na vytápění v budovách škol, a dále také na modernizaci školního vybavení a učebních pomůcek,“ informoval hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Díky realizovaným projektům se zateplení dočkaly například budovy Gymnázia Valašské Klobouky, Vyšší odborné školy pedagogické a sociální a Střední pedagogické školy Kroměříž nebo Střední průmyslové školy Otrokovice. Nové učební pomůcky pro svoji odbornou výuku pro změnu pořídily Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm a Vyšší odborná škola potravinářská a Střední průmyslová škola mlékárenská Kroměříž. Jako poslední byl letos v létě dokončen projekt, díky němuž získala Střední průmyslová škola Zlín moderní CNC soustruh včetně příslušného vybavení a programovacích modulů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x