Seminář poradil, jak získávat dárce pro kulturu a neziskové aktivity

ZLÍNSKÝ KRAJ – Jakým způsobem mohou kulturní instituce i nestátní neziskové organizace získávat finanční i nefinanční zdroje k realizaci svého poslání prostřednictvím tzv. fundraisingu objasnil zájemcům seminář, který uspořádal Odbor kultury a památkové péče Krajského úřadu Zlínského kraje pod patronátem radního Miroslava Kašného. Server Zlin.cz o něm zpravila Helena Mráčková ze zlínského hejtmanství.

Pro know-how si přišli ředitelé kulturních organizací i další zástupci zejména neziskového sektoru, kteří potřebují na svou činnost získávat peníze nejen z evropských, státních či krajských dotací, ale ze všech dalších dostupných zdrojů.

„Sám jsem předsedou spolku, který shání peníze na obnovu kulturní památky, takže dobře znám radosti i beznaděj, se kterou se potýkáte. Ani kultura totiž nemůže žít bez peněz. Doufám, že si odtud odneseme praktické poznatky, které nám všem pomohou,“ řekl při zahájení akce radní Miroslav Kašný, který zodpovídá za kulturu, památkovou péči, spolupráci s církvemi, mládež a sport.

Hlavní přednášející byla Mgr. Simona Škarabelová, PhD., z Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně, která má za sebou letitou vědeckou a pedagogickou činnost na dané téma a v posledních čtyřech letech se zaměřuje na získávání finančních prostředků pro největší českou environmentální Nadaci Partnerství.

Účastníci semináře se dozvěděli, jaké jsou metody fundraisingu, jak budovat vztahy s dárci, jak funguje firemní sponzoring a další záležitosti včetně právních souvislostí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x