Během silvestrovské noci řešili lékaři v kraji vyražený zub, infarkty i popálený obličej od petardy

ZLÍNSKÝ KRAJ - Letošní silvestrovská noc patřila z pohledu lékařů krajských nemocnic spíše k těm klidnějším. Přesto měli plné ruce práce, serveru Zlin.cz to sdělili mluvčí nemocnic.

Například ve Vsetínské nemocnici ošetřili lékaři na chirurgii 12 pacientů, nejčastěji se jednalo o drobné úrazy po pádech, bolesti břicha i jednu popáleninu – ta však nesouvisela s petardami.

Ve zlínské nemocnici lékaři na traumatologii řešili sedm lidí, většina z nich byla pod vlivem alkoholu, všichni byli ošetřeni ambulantně. „Jednalo se o tržné rány a například i vyražený zub. Ošetřen byl také jeden člověk s lehce popáleným obličejem, tady již šlo o špatnou manipulaci se silvestrovskou pyrotechnikou. Internisté pak řešili několik srdečních selhání a jeden závažný infarkt, jinak běžné věci typu chronická onemocnění u starších lidí, vysoký tlak a podobně,“ upřesnila mluvčí Nemocnic Zlínského kraje Dana Lipovská.

V Uherskohradišťské nemocnici byla na úrazovém oddělení přijata pouze jedna žena po pádu v opilosti, a to ještě poslední den roku kolem 20. hodiny. Další tři lidé pak byli během noci ošetřeni ambulantně. „V Kroměřížské nemocnici byly po úrazu v opilosti ošetřeny dvě ženy, přičemž jedna z nich byla hospitalizována. Na záchytce pak měli během uplynulé noci sedm příjmů, tedy plný stav,“ dodal mluvčí Nemocnic Zlínského kraje Egon Havrlant.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x