Odešla Marta Havlová, legenda zlínského krasobruslení

ZLÍN - Hodně těžko byste ve Zlíně hledali někoho, kdo zasvětil své trenérské umění tak dlouhou šňůru let nejmenším adeptům sportu jako Marta Havlová. Paní trenérka krasobruslení po více než půlstoletí práce s talentovanými dětmi odešla po těžké nemoci učit piruety a krasobruslařské skoky na ledovou plochu za branami nebe.

S velikou úctou budou na tmavovlasou dámu vzpomínat generace jejich svěřenců, stejně tak kolegové a přátelé s ne zase tak širokého krasobruslařského hnutí. Na zlínském zimním stadionu, který je pro většinu fanoušků symbolem lítých hokejových bitev, po ní u mantinelu, na ledě i v šatně zůstane velká mezera.

Její nejznámější svěřenkyní byla Irena Zemanová, v roce1994 účastnice olympiády v norském Lillehammeru, mistrovství světa i Evropy.

„Procestovala jsem s ní celý svět,“ vzpomínala kdysi paní Marta. Ale nezapomněla dodat, že stejně ráda měla vždy všechny své malé vyznavače těžkého sportovního odvětví, kde hlavně první krůčky, tedy lépe řečeno „skůčky“ pořádně bolí.

Představit si zlínské krasobruslení bez ní teď tak nějak nejde.

Veřejnost se s báječnou odbornicí, která skonala ve věku 73 let, rozloučí v pondělí 7. ledna čtvrt hodinky po poledni ve zlínském krematoriu.

Bude opravdu za co děkovat.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x