Vsetínská nemocnice začala stěhování do nového pavilonu interny

VSETÍN – Stěhování do nového pavilonu interny začala Vsetínská nemocnice. Pavilon by měl být v běžném provozu po ukončení stěhování 8. ledna, řekla serveru Zlin.cz mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Nový pavilon za 230 milionů korun vznikal od roku 2016 do konce minulého roku. Důvodem byl špatný stav předešlé budovy interny, která sloužila více než sto let. Proto ji čeká demolice. „Zahájili jsme stěhování gastroenterologického pracoviště, EEG a EMG ambulance,“ uvedla Lipovská.

Na to navázalo stěhování dalších provozů a v plánu je i přesun neurologických lůžek. „Interní pacienti včetně jednotky intezivní péče se přestěhují 8. ledna, kdy už budou všechna pracoviště na svých nových místech. Pokud vše půjde, jak je naplánované, po ukončení stěhování 8. ledna začne nový interní pavilon fungovat v běžném provozu,“ řekla Lipovská.

Nový pavilon bude obsahovat interní ambulance, gastroenterologii, kardiologii, neurologickou ambulanci, EEG a EMG laboratoře, dále jednotku intenzivní péče i standardní lůžkové pokoje pro interní a neurologické pacienty.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x