Zámecké kluziště v Holešově má rekordní návštěvnost

HOLEŠOV - Zámecké kluziště v Holešově se stalo vyhledávanou atrakcí regionu. Během vánočních svátků a prvních dnů v novém roce sem zavítalo rekordních 1 700 lidí, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí Městského kulturního střediska Holešov Dana Podhajská.

Na zámecké kluziště se sjíždějí lidé z celého Zlínského kraje a své fanoušky má holešovská zámecká plocha dokonce v Brně. Se čtyřicetikorunovým vstupným za dospělého a dvacetikorunovým za dítě se totiž stává konkurencí i pro vzdálenější městské stadiony.

„Návštěvnost je skutečně velká, až rekordní. Lidé bruslili na Štědrý den, o vánočních svátcích, na Silvestra i na Nový rok. Velmi mnoho lidí přišlo i mezi svátky,“ řekla Miroslava Polášková, která obsluhuje pokladnu.

Městu Holešov a jeho technickým službám se tentokrát kluziště podařilo zprovoznit už před Vánocemi. V atraktivním prostředí zámecké zahrady se bruslí už od 22. prosince a je otevřeno denně. Mobilní plocha, která poskytuje skutečný led, je k dispozici také amatérským hokejistům a školám. Město Holešov přitom plánuje, že bruslit se bude až do začátku března.

Jak uvedl starosta města Rudolf Seifert, radnice za pronájem plochy zaplatí zhruba půldruhého milionu korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x