Otrokovičtí florbalisti se poprvé dostanou do ČT Sport

OTROKOVICE - Hu-Fa Panthers Otrokovice zahájí rok 2019 v pondělí 7. ledna v 19.30 hodin televizním utkáním proti Ostravě. Poprvé v historii se Otrokovice na televizní utkání nemusí stěhovat do Zlína a odehrají zápas doma v Otrokovicích v Městské sportovní hale, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Pro Pantery a zároveň pro celé město Otrokovice půjde o historicky první živý sportovní přenos na ČT Sport, který se odehraje v nově zrekonstruované Městské sportovní hale. Zároveň domácím půjde o důležité body. Souboj s týmem FBC ČPP Bystroň Group Ostrava bude zápasem takříkajíc o 6 bodů.

Otrokovice mají Ostravě co vracet. V 10. kole hraném na půdě Ostravy prohráli hráči Otrokovic 4 : 7, kdy zejména v první polovině utkání panteři zaspali a nechali domácí hráče odskočit na rozdíl tří branek. I přes zlepšený výkon ve druhé polovině zápasu nenechala Ostrava hostující hráče vyrovnat a v závěru svou výhru potvrdila. Za zmínku stojí, že Panteři za celé utkání vyslali na domácího brankáře Laju pouze 13 střel. Nejvíce se v utkání dařilo domácímu útočníkovi Filipu Čonkovi-Skybovi, který dvě branky vstřelil a jednu připravil. Čonka-Skyba je také jeden z účastníků nedávného MS 2018 v Praze, kde reprezentoval Slovensko.

Ostrava zatím stejně jako Otrokovice prožívá nemastnou neslanou sezonu. Po velice nadějném začátku, kdy družstvo trenéra Karla Ševčíka dokázalo sebrat body Bohemians nebo zvítězit na Tatranu Střešovice, přišel útlum, který pravděpodobně odstartovala porážka od Bulldogs Brno ve 13. kole základní části Tipsport Superligy. Od té doby se série bez výhry natáhla na pět utkání. Přesto Ostrava drží pozici v elitní osmičce. Mezi lídry aktuálního ročníku je především nadějný útočník Michal Sládek, který vede týmovou produktivitu. Hned v závěsu je kapitán Ostravy Jan Daniš. K výrazným tvářím samozřejmě patří Jiří Bauer, který reprezentoval Českou republiku na MS 2018 nebo nedávné posily z Brna Jiří Juhaňák a o rok dříve příchozí Jakub Mendrek. Aktuálně se Ostrava drží před pantery na 7. místě Tipsport Superligy se ziskem 20 bodů.

V posledním zápase roku 2018 vydřeli panteři výhru za tři body. Před kamerami ČT Sport přetlačili houževnatě bojující Bulldogs 6 : 2 a zakončili uplynulý rok vítězstvím. Otrokovice čeká pravděpodobně nejdůležitější období sezony. V lednu sehrají celkem pět utkání a z toho čtyři doma, kde budou chtít určitě bodovat naplno a natrvalo proklouznout do elitní společnosti Tipsport Superligy, která si zahraje o mistrovský titul.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x