Na Bystřicku bude bezpečněji, policejní sbor tu posílí pět nováčků

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Vedení Krajského ředitelství policie Zlínského kraje se rozhodlo letos navýšit početní stavy policistů v Obvodním oddělení v Bystřici pod Hostýnem. K 1. lednu 2019 tam přibylo pět služebních míst, serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

„V roce 2020 se plánuje další navýšení, a to o šest služebních míst. Tato situace je tak příležitostí pro všechny, kteří mají zájem pracovat u policie, a to konkrétně v Bystřici pod Hostýnem. Prioritou je obsadit tato nová systemizovaná služební místa v co nejkratší době. Přivítáme proto zájem nových uchazečů o práci u Police ČR,“ podotkla Kyšnerová.

Hlavním důvodem navyšování stavů služebních míst na tomto oddělení je plánovaný vznik prvosledových hlídek, které by měly na Bystřicku začít fungovat nejpozději k 1. lednu 2021. V současné době jsou již na teritoriu okresu Kroměříž zřízeny prvosledové hlídky při Obvodním oddělení v Kroměříži, které mají působnost v rámci celého okresu. Bystřické prvosledové hlídky budou operovat nejen na Bystřicku, ale i na Holešovsku. „Zkrátí se tak doba dojezdů k závažným případům. V případě potřeby vyjedou tyto hlídky také do teritoria okresu Vsetín a Přerov, a to zejména do oblastí, které přímo sousedí s bystřickým regionem,“ upřesnila Kyšnerová.

Bystřicko je známou velkou rekreační oblastí, kde se v letních a v zimních měsících až dvojnásobně navýší počet obyvatel. Jedná se o poměrně klidný region, který je však jedním z nejvzdálenějších od Kroměříže. Plánované zřízení prvosledových hlídek v Bystřici pod Hostýnem má tak za cíl teritoriální pokrytí tohoto regionu z pohledu činnosti Policie ČR, zejména při zákrocích proti pachatelům, kteří přímo ohrožují život a zdraví občanů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x