Zámecká výstava betlémů a andělů přilákala více než tisícovku lidí

HOLEŠOV - Celkem 1 130 návštěvníků včetně dětí se uplynulý měsíc přišlo podívat na tradiční Výstavu betlémů a andělů v sala terreně holešovského zámku. Výstava byla otevřená i mezi svátky, kdy ji navštívilo nejvíce lidí, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí Městského kulturního střediska Holešov Dana Podhajská.

Nejzajímavější betlém byl z modrotisku, který do Holešova zapůjčila loutkářka Antonie Dostálková ze Starého Města. „Sala terrena tento model složený z mnoha loutek a šitých dekorací vystavila ve stejnou chvíli, kdy byl modrotisk zapsaný na seznam nehmotného dědictví UNESCO,“ poznamenala Podhajská. Další vystavené kousky byly tradiční, především vyřezávané ze dřeva a zapůjčené od lidových tvůrců a sběratelů z okolí.

Betlémy zakončily výstavní sezonu na holešovském zámku. Během roku 2018 se konalo 13 výstav. Celkový počet návštěvníků však není možný spočítat, protože vstupné se platilo jen na vybrané výstavy. Nicméně předpoklad je takový, že zámeckou galerii navštívilo během roku 2018 14 tisíc návštěvníků.

„Hlavním projektem v roce 2019 bude velká výstava loutek a loutkových divadel, která začne už v květnu a zabere celou přední část zámku a 16. července se k ní přidá výstava fotografií Roberta Vano v zadní části zámku,“ dodala Podhajská.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x