Kvůli zledovatělým chodníkům se zvýšil počet zlomenin

ZLÍNSKÝ KRAJ - Zmrzlý sníh a zledovatělé chodníky mají za následek zvýšený počet pacientů s nejrůznějšími zlomeninami. Na jednoho muže spadl sníh ze střechy a lékaři mají podezření na úraz páteře, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Nemocnic Zlínského kraje Dana Lipovská.

V Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně řešili lékaři v traumatologických ambulancích především pády na sněhu a ledu – zlomeniny dolních i horních končetin, pohmožděniny a podobně. „O víkendu to byly téměř dvě stovky lidí, což je cca o 30 procent více než obvykle. Devět pacientů museli lékaři i operovat, jednalo se o zlomeniny kotníků, zápěstí, předloktí, nešlo však o žádné vážné zranění. Senioři si zřejmě dávali větší pozor nebo v takovém počasí moc nevycházeli, protože šlo spíše o mladší ročníky – mladé lidi i děti – které vyrazily za zimními radovánkami,“ upřesnila Dana Lipovská.

Chirurgická ambulance ve Vsetínské nemocnici ošetřila o víkendu zhruba stovku pacientů. Chirurgové řešili několik pacientů po pádu na chodníku, uklouznutí, podvrtnutí, několik zlomenin, úrazy po pádu na bruslích i lyžích. „Většina úrazů byla ošetřena ambulantně, bez nutnosti hospitalizace, vážnější bylo jen podezření na úraz páteře – na muže spadl sníh ze střechy, v současné době je hospitalizován na standardním chirurgickém oddělení Vsetínské nemocnice,“ dodala Lipovská.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x