Strážníci zadrželi zlodějské školáky i mladíka, který krádež svaloval na předsedu vlády

ZLÍN - Zlínští strážníci řešili v uplynulých dnech dva neobvyklé případy krádeží. Nejprve ostraha supermarketu přistihla při krádeži trojici školáků, jiný zloděj zase tvrdil, že ho ke krádeži inspiroval předseda vlády, serveru Zlin.cz to uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Školáci se rozhodli krást v supermarketu na sídlišti Jižní Svahy. Vyhmátl je ale pracovník ostrahy a hned přivolal strážníky. Malí kluci si políčili na sladkosti, ale překvapivě také na pevný podpalovač a sirky.

„Když strážníci dorazili do obchodu, byli už na místě jen dva chlapci ve věku kolem 10 let, třetímu, který měl vše zosnovat, se podařilo z místa utéct. Hlídka však z místní znalosti velmi rychle přišla na jeho totožnost, a tak se zakrátko opět shledali na blízké služebně. Tam si je poté přišli vyzvednout jejich rodiče,“ doplnil Janík.

Přibližně o hodinu později byla jiná hlídka Městské policie Zlín přivolána do velkoplošné samoobsluhy v centru Zlína, kde byl přistižen při krádeži čokoládového krému 23letý muž z okresu Přerov. Ten měl pro své protiprávní jednání hodně neobvyklou výmluvu. „Tvrdil, že když je pod vlivem návykové látky, tropí hlouposti. Navíc prohlásil, že když krade předseda vlády, bude on také,“ dodal Janík s tím, že v tomto případě bylo podezření z přestupku proti majetku oznámeno k dalšímu projednání správnímu orgánu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x