V Kloboukách odklízejí sněhovou kalamitu všemi prostředky

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Sněhová nadílka zasáhla Zlínský kraj a na mnoha místech komplikoval sníh i provoz na komunikacích. Ve Valašských Kloboukách svolala starostka kvůli zvládnutí kalamitního stavu speciální pracovní skupinu, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

Pracovní skupina na odklízení sněhových závalů uvedla v chod veškeré dostupné prostředky. K technice Valašskoklobouckých služeb, která je v nepřetržité pohotovosti, byly povolány další traktory soukromých vlastníků a na čištění chodníků jsou využity rovněž sněhové frézy ze všech městských organizací. S úklidem budou pomáhat také dobrovolní hasiči.

„Pro zvládnutí sněhové kalamity jsme aktivizovali veškeré možné prostředky. Prioritou jsou v tuto chvíli lokality náměstí, polikliniky, škol a stanic integrovaného záchranného systému. Vyzýváme občany, aby odstavili svá vozidla zaparkovaná na místních komunikacích, aby bylo možné odhrnout sníh v celé šíři ulic a zajistit tak jejich obousměrnou průjezdnost,“ řekla starostka města Valašské Klobouky Eliška Olšáková. „Prosíme občany o shovívavost a pokud je to v jejich silách, budeme rádi, když nám se zvládnutím náročného stavu pomohou tím, že uklidí chodník před svým domem,“ dodala.

Na sídlišti Luční bude ve čtvrtek od 8.00 do 14.00 hodin odklízen sníh s pomocí bagru, obyvatelé by proto měli svá vozidla parkující na místní komunikaci přeparkovat na plochu připravenou u kotelny.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x