Kuchaři a kuchařky: Už jen pár dní se můžete přihlásit do soutěže o nejlepší kyselicu!

ZLÍNSKO - Kyselica má nespočet variací, ale její základ zůstává stejný – kysané zelí. Tomu obvykle sekundují brambory, smetana, klobása, hříbky a třeba i sušené švestky. Další ingredience už jsou na každém kuchaři, snad každá hospodyňka na Valašsku má na tuto výživnou polévku vlastní recept, kterým se může pochlubit 1. února v Domu kultury Vizovice, kde se koná tradiční Soutěž o nejlepší kyselici.

Kyselica už poosmé prověří schopnosti amatérských kuchařů a kuchařek z Vizovic i okolí. Pokud se chcete „vytáhnout“ svým rodinným receptem, jste vítáni! A jaké jsou podmínky pro přihlášení? Do 20. ledna se registrovat (více info na tel. 731 132 162) a navařit na soutěž nejméně tři litry polévky. „Ti zkušenější ale už ví, že aspoň pět litrů by jí dovézt měli. Na co větší počet lidí z řad veřejnosti se polévka dostane, tím větší šanci mají, že v soutěži uspějí,“ upozornila vedoucí Domu kultury Vizovice Jiřina Trlicová.

Hodnoticí komise budou dvě – odborná a laická. Hlasovat tak mohou i všichni návštěvníci, kteří na soutěž zavítají. „Hodnotí se hlavně chuť a vzhled. Dívají se třeba na to, jak je polévka hustá, jaké byly použity ingredience, jak je kořeněná,“ prozradila dále Jiřina Trlicová. Za účast v soutěži dostane každý kuchař čtvrt kila zelí a diplom. Pro výherce je pak připravena hodnotná cena. Program už tradičně doplní přehlídka gajdošských kapel. Klání, které se vždy těší velkému zájmu veřejnosti, důstojně doplní rovněž vernisáž tradiční výstavy Šikovné ruce občanů Vizovic.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x