Ředitelé krajských škol se začali školit, jak mírnit palčivé problémy současnosti

OTROKOVICE – Vzdělávací cyklus pro ředitele krajských škol zahájil známý egyptolog Miroslav Bárta, ředitel Českého egyptologického ústavu, který se zabývá vývojem starověkých civilizací a také příčinami jejich kolapsů. Přednáška s následnou besedou se konala v prostorách Střední průmyslové školy Otrokovice, informovala server Zlin.cz pracovnice zlínského hejtmanství Helena Mráčková.

„Úkolem školství není jen budovat sály a zateplovat školy, ale dát také ředitelům škol informace, které jim pomůžou dobře školy řídit a správně vzdělávat v době, kdy společnost vymírá. Chceme ve školách vytvářet atmosféru, která lidem umožní hledat správná přirozená řešení a nenechat se zotročovat byrokracií,“ řekl hejtman Jiří Čunek.

Pozvání profesora Bárty nebylo náhodné. Tento uznávaný egyptolog a archeolog se zabývá mimo jiné také studiem příčin kolapsů vyspělých civilizací a své poznatky prezentuje nejen ve vědeckém prostředí; přednáší také pro manažery světových firem či pro americkou armádu.

„Považuji za důležité dát ředitelům škol příležitost osobně se setkat s lidmi jako je Profesor Bárta, který je na pozici světové vědy a zároveň je ve světě vnímán jako výkladní skříň české vědy. Tento formát setkávání je pro osobnostní rozvoj lidí, kteří zodpovídají za vzdělanost mládeže důležitější, než se seznamovat jen s legislativními změnami nebo s tím, jak žádat o dotace,“ uvedl radní Petr Gazdík.

Zlínský kraj bude podle Petra Gazdíka podobné přednášky pro ředitele škol s besedami nyní organizovat dvakrát ročně.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x