Po Spartě smutek, v neděli velká sláva

ZLÍN -  Žádný bod za dřinu, stín nepřízně rozhodčích, ale taky okamžitý výhled do dalších bojů. Zlínští hokejisté prohráli na Spartě 2:3 a rozhodující Kudrnův gól z velmi sporné situace asi zamával těžce zkoušenou psychikou Svobodova týmu.

V brance Zlína byl po čase navrátivší se Libor Kašík, na úvod svého restartu asi nebude vzpomínat v dobrém.

V 8. minutě během půlminutky lovil puk dvakrát ze sítě. „S hokejem jsem poslední dobou zažil hodně, ani toto mne nerozhodilo, musíme prostě šlapat dál,“ komentoval další smolný zlínský bezbodový zápas.

V roce 2014 byl coby mladíček slavně u toho, když jeho kapitán Petr Čajánek zvedal nad hlavu pohár pro nejlepší český tým. Zítra se potkají zase, ale v trošku jiném „provedení.“

Třiačtyřicetiletý trojnásobný mistr světa bude totiž ústřední postavou velkého hokejového odpoledne. V neděli uplyne na chlup přesně 90 let ode dne, co se ve Zlíně 13. ledna 1929 odehrál úplně první oficiální hokejový zápas. 

Klub připravil mimo jiné poctu právě Petru Čajánkovi, srdcaři a opravdové legendě týmu. Ke stropu vyvěsí jeho dres a navždy tak vstoupí do elitní společnosti těch, kteří tvoří skvělou historii zlínského hokeje.

Jeho následovníci ovšem mají trochu jiné starosti. V neděli od půl čtvrté hostí Pardubice, tým, který je krutě poslední, ale má svou kvalitu.

Pro Čajánkovy následovníky zní při pohledu na tabulku a ubývající kola základní části nekompromisní příkaz. Musejí vyhrát.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x