Zlínský kraj finančně podpoří turistické značení

ZLÍNSKÝ KRAJ - Krajští radní projednali a doporučili Zastupitelstvu ke schválení poskytnutí dotace 400 tisíc korun z krajského rozpočtu Klubu českých turistů oblast Valašsko-Chřiby na turistické značení ve Zlínském kraji v letošním roce. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

„Cílem projektu je obnova jedné třetiny všech vyznačených pěších turistických tras, pásových cyklotras, lyžařských a jezdeckých tras a také obnova chybějících nebo poškozených turistických směrovek a tabulek na trasách. S Klubem českých turistů je výborná spolupráce i při značení 300kilometrové Evropské kulturní stezky sv. Cyrila a Metoděje,“ sdělil Jan Pijáček, krajský radní, do jehož kompetencí spadá cestovní ruch.

Zlínský kraj stejně jako ostatní kraje České republiky dlouhodobě spolupracuje s Klubem českých turistů oblast Valašsko-Chřiby na údržbě a obnově turistického značení, jedinečného v rámci celé Evropy, a poskytuje tomuto klubu finanční podporu na zajištění údržby a obnovy sítě turisticky značených tras.

Území Česka a Slovenska patří mezi země s nejdokonalejší a nejhustší sítí turistického značení pro pěší turistiku. První slovenská trasa byla vyznačena roku 1874 Sitnianským klubem, první české trasy byly vyznačeny Pohorskou jednotou Radhošť kolem roku 1884 a Klubem českých turistů roku 1889.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x