Krajské nemocnice jsou stále ziskové

ZLÍNSKÝ KRAJ - S hospodařením nemocnic Zlínského kraje se na svém pondělním zasedání seznámili krajští radní. Všechny čtyři nemocnice vlastněné Zlínským krajem dosáhly k 30. listopadu 2018 kladného výsledku hospodaření, server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Všechny krajem vlastněné nemocnice tak dohromady hospodařily k poslednímu listopadu loňského roku se ziskem 132,606 milionu korun a jejich celkový čistý obrat dosáhl 6,466 miliard korun.

„Všem našim nemocnicím se tak nadále daří dosahovat kladného výsledku hospodaření. Za prvních jedenáct měsíců loňského roku hospodařila Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně se ziskem 58,497 milionu korun, Kroměřížská nemocnice vykázala zisk 11,647 milionu, Uherskohradišťská nemocnice 36,631 milionu a Vsetínská nemocnice 25,831 milionu,“ poznamenal hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, který je zodpovědný za oblast krajského zdravotnictví. Dodal, že je potěšující, že zisk krajských nemocnic rostl i přes to, že v říjnu a listopadu byly vyplaceny odměny a zaměstnanecké benefity.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x