Na Rožnovsku vynesla Tříkrálová sbírka skoro 1,5 milionu korun

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Skoro 1,5 milionu korun vynesla letos Tříkrálová sbírka v mikroregionu Rožnovsko a okolí. Je to o 54 tisíc více než v loňském roce, řekl serveru Zlin.cz mluvčí rožnovké radnice Tomáš Gross.

Tříkrálová sbírka se konala po dva týdny od začátku ledna po celé republice. Každoročně se při ní vyberou desítky milionů. Peníze pomohou charitativním účelům. „Tři králové opět po roce přišli na rožnovské Masarykovo náměstí. Koledováním požádali o finanční příspěvek. Přijal je starosta Radim Holiš společně s místostarostou Janem Kučerou,“ uvedl Gross.

Koledníci procházeli nejen Rožnovem, ale také dalšími obcemi mikroregionu Rožnovsko, pod který spadá Zašová, Velká Lhota, Střítež a Malá Bystřice. „Vybralo se 1,455.805 korun, což je o neuvěřitelných 54.343 korun více než v roce 2018,“ uvedla Tereza Olejníková, která má za Charitu Valašské Meziříčí Tříkrálovou sbírku na starosti.

Peníze budou použité na humanitární účely. „Využijeme je na zajištění provozu centra sociálně-materiální pomoci, k rekonstrukci vnitřních prostor objektu, ve kterém sídlí služby pro lidi bez domova na ulici Zámecká ve Valašském Meziříčí, na pořízení dekontaminačního přístroje v Charitním domě pokojného stáří ve Valašské Bystřici a na pomoc lidem v akutní nouzi,“ vyjmenovala Olejníková, která zároveň poděkovala všem, kteří se na akci podíleli a přispěli.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x