Novoroční koncert Zlínského kraje a města Zlína přinesl rekordní výtěžek

ZLÍN - Historicky největší výtěžek - 630 500 korun - přinesl 14. ročník Charitativního novoročního koncertu, který uspořádal Zlínský kraj a Statutární město Zlín v pátek 10. ledna v Kongresovém centru ve Zlíně. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

Celkem 35 donátorů, respektive partnerů koncertu z řad oslovených regionálních firem – věnovalo na tento dobročinný projekt dohromady 560 tisíc korun, od individuálních dárců se v průběhu samotného večera vybralo dalších 70 500 korun. Celková suma bude rovným dílem rozdělena mezi čtyři neziskové organizace: ABAPO – terénní sociální služba osobní asistence, a dále pro organizace poskytující terénní služby pro osoby závislé na návykových látkách. Jsou jimi AGARTA Vsetín, Charita Kroměříž a Společnost Podané ruce.

Primátor Zlína Jiří Korec zmínil, že novoroční koncert Zlínského kraje a statutárního města Zlína se během 14 let své existence již stal tradicí. „Mám radost, že tak, jak se dává novorozencům do života něco dobrého, můžeme i my podpořit touto formou potřebné sociální služby,“ řekl primátor Korec.

Přítomné pozdravil také olomoucký arcibiskup Jan Graubner, kterému hejtman poděkoval za jeho iniciativu při založení Tříkrálové sbírky, v současné době nejrozsáhlejšího charitativního díla v ČR zaměřeného na pomoc lidem v nepříznivé životní situaci.

Koncert nesl podtitul Cesta kolem světa a hudební dramaturgie byla pojata jako forma přání pro cestovatele Miroslava Zikmunda, který v únoru oslaví sté narozeniny. Jednotlivé části Země symbolicky reprezentovala tematická vystoupení několika hudebních uskupení: Afriku přiblížil Afroband MoNimba, Mexiko Mariachi Espuelas, Ameriku Vocal Overdose Swing a Evropu pak již domácí Filharmonie Bohuslava Martinů, s níž se představil také talentovaný houslista Radovan Siman ze ZUŠ Uherský Brod pod vedením Radima Havlíčka. Filharmonii řídil šéfdirigent Tomáš Brauner.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x