Poplatek za odpad a psa je v Otrokovicích splatný do dubna

OTROKOVICE – Do dubna mají lidé v Otrokovicích čas zaplatit poplatek za odpad a psa, který zůstává ve stejné výši jako loni. Letos poprvé ale nedostanou do schránek poštovní poukázku, řekla serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Občané si měli z minula nechat číslo účtu a variabilní symbol. „Pokud si ho neuchovali, informace lze zjistit na Městském úřadě Otrokovice u správce poplatků na ekonomickém odboru. Přijít lze na náměstí 3. května do kanceláře číslo 222. Kontaktní osobou je Ilona Svozilová. Telefonní číslo je 577 680 221 a email svozilova.ilona@meuotrokovice.cz,“ informovala Stehlíková.

Výše poplatků se nemění, za odpad se platí 480 korun a za psa od 400 do 1500 podle počtu psů a jejich umístění, zvýhodněná sazba u psů například pro seniory je od 80 korun do 300 korun ročně. „Splatnost poplatků je do 30. dubna. Do tohoto termínu musí být poplatky uhrazeny. Pokud není v termínu splatnosti splněna poplatková povinnost, správce poplatku může včas neuhrazený poplatek navýšit až na trojnásobek,“ upozornila Ilona Svozilová, vedoucí oddělení správy místních poplatků.

Letos je možné uhradit poplatek bezhotovostním převodem na účet města číslo 19-0000122921/0100 s variabilním symbolem uvedeným na poštovní poukázce z roku 2018. „Rodné číslo není variabilní symbol,“ zdůraznila Stehlíková. Další možností je platba v hotovosti nebo platební kartou na úřadě, přičemž lze přijít v pondělí a středu od 8.00 do 17.00 a v úterý, čtvrtek a pátek od 8.00 do 11.30. Další možností je platba poštovní poukázkou u České pošty. „Každý občan Otrokovic má možnost zažádat, aby byl na uhrazení poplatků každoročně upozorněn emailem. Jsou rozesílané během února,“ dodala Stehlíková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x