Zlínští strážníci sjednotili své hodnosti

ZLÍN - Od 1. ledna vstoupilo v platnost Prohlášení Kolegia ředitelů městských policii statutárních měst a Hl. města Prahy O jednotném hodnostním označení strážníků obecních a městských policii. Přinese změny i zlínským strážníkům, informoval server Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Toto prohlášení upravuje a sjednocuje hodnosti jednotlivých strážníků v názvosloví, tvaru hodnosti a barvě.

„Je to převratná událost, protože nikdy v historii obecních policii k tomu nedošlo a města měla naprosto rozdílné tvary hodností a názvosloví,“ uvedl předseda Kolegia a zároveň podle nových hodností nejvyšší policejní rada Milan Kladníček.

Řediteli městské policie Zlín byla udělena nejvyšší hodnost v ČR a je jediným, kdo je oprávněný ji nosit. „Musím Milanovi Kladníčkovi za jeho práci opravdu poděkovat. Jsem rád, že právě u nás máme takto aktivního a schopného ředitele městské policie,“ prohlásil primátor města Zlína Jiří Korec.

Na sněmu náčelníků obecních policii na Slovensku došlo také k přijetí návrhu O jednotném hodnostním označení strážníků obecních a městských policii podle vzoru českých a moravských strážníků.

Ve Zlíně bude nové názvosloví hodností realizované v průběhu roku 2019 a v ČR a na Slovensku dle dohody prohlášení do konce roku 2021 tak, aby od 1. ledna 2022 k 30. výročí založení městských policii byla ve svazku jednota.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x