Do registru dárců vstoupilo na hokeji přes čtyřicet lidí

VSETÍN - Celkem 42 zájemců vstoupilo do registru dárců kostní dřeně během sobotního zápasu VHK ROBE Vsetín s Rytíři Kladno. Hokej na dřeň se uskutečnil již počtvrté, celkem přivedl do registru bezmála dvě stovky lidí, informovala server zlin.cz mluvčí krajské nemocnice Dana Lipovská.

Potřebné odběry malého vzorku krve zajišťovaly opět pracovnice Hematologicko-transfuzního oddělení Vsetínské nemocnice.

„S hokejisty spolupracujeme velmi rádi, Hokej na dřeň je vždy příjemná akce s velkou diváckou kulisou,“ komentovala primářka oddělení Jana Pelková. Spokojeni byli i fanoušci hokejového Vsetína, který porazil Kladno 6:1.

„Na stadion se přišlo podívat přes pět tisíc diváků,“ uvedl jednatel VHK ROBE Vsetín Daniel Tobola a dodal, že každoročně se ke vstupujícím do registru přidá některý z hráčů Vsetína. Letos se nechali zapsat do registru dárců kostní dřeně hokejisté Jiří Karafiát, Antonín Pechanec a Tomáš Pitule.

Lidé, kteří nestihli akci Hokej na dřeň a rádi by vstoupili do registru dárců kostní dřeně, tak mohou učinit vždy ve středu během odběrů krve od dobrovolných dárců. Zájemci by se měli předem ohlásit a domluvit si návštěvu na telefonním čísle 571 818 605. Podrobné informace najdou rovněž na webu Vsetínské nemocnice.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x