V Otrokovicích u haly vzniklo na parkovišti kluziště

OTROKOVICE – Otrokovice nabídnou od středy kluziště u městské sportovní haly. Díky nízkým teplotám vzniklo nástřikem části parkoviště, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Romana Stehlíková.

Kluziště fungovalo v místě i v minulosti, loni ale jeho zřízení neumožnila rekonstrukce haly. Díky ní se ale parkoviště rozšířilo. „Plochu jsme rozdělili na dvě části. Na jedné vznikne kluziště a na druhé mohou parkovat uživatelé haly,“ uvedl jednatel městské společnosti Tehos Tomáš Morys.

Nyní nastalo ochlazení s teplotou pod bodem mrazu, které umožnilo zřízení kluziště. V pondělí začali pracovníci firmy Tehos provádět nástřik plochy, aby se vytvořila hladká ledová plocha. „Kvalita povrchu vždy závisí na počasí. Pokud nebude sněžit a bude dostatečně mrznout, budeme ledovou plochu udržovat tak, aby byla kvalitní co nejdéle,“ řekl Morys.

Provozní doba umělého venkovního kluziště není stanovená. „Návštěvníci si mohou zvolit sami, kdy se za bruslením vypraví a jak dlouho ledovou plochu využijí,“ poznamenala Stehlíková.

Plochu využívají zejména děti a mládež. „Umělá ledová plocha slouží široké veřejnosti bez jakéhokoliv poplatku. Nastříkáním umělé ledové plochy chceme předcházet nehodám, které by mohly vzniknout při snahách dětí bruslit na přírodních vodních plochách,“ zdůvodnil starosta Otrokovic Jaroslav Budek.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x