Obyvatelé Otrokovic se dozvěděli informace o stavbě obchvatu

OTROKOVICE – Zástupci Ředitelství silnic a dálnic ČR informovali na besedě občany Otrokovic, jak pokračuje loni na podzim započatá stavba jihovýchodní části obchvatu města za 700 milionů korun. Stavba tříkilometrového úseku by měla trvat přibližně tři roky, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Stehlíková.

Výstavba jihovýchodního obchvatu navazuje na už hotovou severovýchodní část dálnice D55. Obyvatelé si vyslechli, jak stavba postupuje a na co všechno se musí připravit. „Plná zasedací místnost ukázala, že zájemců o bližší informace ke stavbě je opravdu mnoho. A jelikož je investorem Ředitelství silnic a dálnic ČR, bylo nasnadě, že právě oni lidem zodpoví všechny dotazy, z nichž na některé my vůbec neznáme odpovědi,“ zdůvodnil starosta města Jaroslav Budek setkání, které pro obyvatele Otrokovic zprostředkoval.

Základní informace připomněl ředitel zlínské správy ŘSD Karel Chudárek. „Stavba je rozdělená na tři etapy, měla by trvat přibližně tři roky a nový úsek bude měřit něco málo přes tři kilometry,“ shrnul základní fakta Chudárek.

Obyvatele Otrokovic zajímala celá řada konkrétních informací. „Odpověď dostali například na otázky, jak bude řešena zvýšená prašnost při provádění stavby, v jaké délce a jakých místech budou vybudovány protihlukové stěny, jak bude zajištěno, aby zvýšené vibrace neohrozily jejich domy nebo jestli bude vybudován podchod přes nově stavěnou dálnici k farmě, autoopravnám a polím,“ vyjmenovala Stehlíková.

Při zvýšené prašnosti budou sloužit kropicí vozy. „Co se týká vibrací, před zahájením výstavby nafotíme všechny dotčené domy zvenčí, a pokud nás lidé pustí dovnitř, nafotíme i interiéry, abychom měli fotodokumentaci pro případ, že by stavba jejich domy poškodila,“ sdělil zástupce zhotovitele Ondřej Kolaja. Podchod ale součástí stavby není. „V Kvítkovicích jsou spodní vody, které komplikují jeho výstavbu,“ zdůvodnil Chudárek.

Informace mohou lidé najít na www.obchvatotrokovic.cz. „Zájemci tam naleznou například podrobné mapy, bude tam zveřejněna kontaktní osoba a budou se postupně vkládány aktuální informace,“ doplnil Pavel Dvořák z Ředitelství silnic a dálnic ČR.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x