Zlínský kraj má na dotační programy 150 milionů

ZLÍNSKÝ KRAJ – Celkem 150 milionů korun vyčlenil na dotační programy pro obce Zlínský kraj. Nyní je vyhlášeno 19 výzev, pro starosty obcí kraj uspořádal seminář s bližšími informacemi, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Dotační programy směřují například na rozvoj venkova, životní prostředí, na kulturu, ale také na sport, školy, včelaře, vodohospodářskou infrastrukturu, zmírnění následků sucha, úpravu běžeckých tras nebo na sociálně zdravotní aktivity.

Informace o vyhlášených dotačních programech nabídl kraj v celodenním semináři několika desítkám starostů. „Jsem velmi rád, že Zlínský kraj tento seminář organizuje a hojná účast svědčí o tom, že to starostové vnímají stejně. Naší snahou je pomoci zorientovat se v dotačních programech, ať už krajských nebo národních, a poskytnout nezbytnou metodickou podporu,“ řekl náměstek hejtmana Jiří Sukop.

Dotace považuje za důležité. „V poslední době často slýchám, že dotace jsou neslušné slovo. Co se týká obcí a obecních rozpočtů, tak to určitě neplatí. Jsou to vlastně naše daně, které se tady vybírají a přerozdělují. A pro ty šikovné by nebylo rozumné nezkusit na ně dosáhnout,“ uvedl Sukop, který seminář vedl společně s ranním Janem Pijáčkem, který je zodpovědný za řízení dotačních programů.

Ke všem programům hovořili příslušní zaměstnanci krajského úřadu, kteří mají administraci programu na starost. „Podali informace o jejich zaměření, harmonogramu, podmínkách získání dotace či lhůtě a způsobu podávání žádostí. Odpovídali také na případné dotazy,“ uvedl Vandík. Podle něj účastníci získali informace také o některých národních dotačních titulek, které vyhlašují například ministerstva pro místní rozvoj, zemědělství, kultury, ale i Státní fond dopravní infrastruktury.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x