Poplatek za svoz odpadů se v Kloboukách zvyšovat nebude

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - V roce 2019 se občanům Valašských Klobouk výdaje za odpad nezvednou. Zastupitelstvo města v nové vyhlášce zachovalo výši poplatku pro dospělého poplatníka na částce 390 korun, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Zvonková.

Pro děti do 10 let, studenty v prezenčním studiu mimo město a seniory nad 70 let platí i nadále snížená sazba 250 korun. Poplatek je třeba uhradit jednorázově, a to nejpozději do 30. září.

„Nárok na úlevu od poplatku, například potvrzení o studiu, je nutné doložit nejpozději do konce splatnosti poplatku, dodatečně nelze slevu uznat. Ze zákona dále platí, že občan musí finančnímu odboru nejpozději do 15 dní nahlásit jakoukoli změnu, například odstěhování, dlouhodobý pracovní pobyt mimo město a podobně,“ sdělila vedoucí finančního odboru městského úřadu Jana Ptáčková.

Platbu místního poplatku za odpad lze provést na pokladně městského úřadu hotově či platební kartou. Poplatníci mohou částku poukázat také prostřednictvím bankovního převodu na číslo účtu 9005-0001825661/0100. Variabilní symbol si mohou vyžádat na pokladně městského úřadu, tel. č. 577 311 126.

Poplatníkem je občan s trvalým pobytem a cizinec s trvalým nebo přechodným pobytem delším než 90 dnů ve Valašských Kloboukách a místních částech Lipina, Mirošov a Smolina. Dále vlastník a spoluvlastník nemovitosti bez trvalého pobytu na území města a místních částí, který zaplatí rovněž sníženou sazbu 250 korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x