Na Východní Moravu míří Partička i Ladislav Zibura

ZLÍNSKÝ KRAJ – První únorové dny jsou plné tance, koštů a dalších zajímavých akcí. Tak kam vyrazíte tentokrát?

Valašský bál s Valašským souborem písní a tanců Rusava z. s. se koná 2. února 2019 v 19.30 hodin v prostorách SD Sušil v Bystřici pod Hostýnem. Zahrají cimbálovky Bukovinka a Jagár z Havířova, program zpestří tanečníci VSPT Rusava a souboru Jagár. Vstupné 130 Kč, krojovaní 80 Kč. 

I ve Velkých Karlovicích se odehraje Valašský bál. V hotelu Kyčerka v údolí Pluskovec jej od 19.30 hodin pořádá Obec Velké Karlovice. O dobrou náladu i muziku se postarají cimbálová muzika Kyčerka, Karlovjánek a Karlovjanky. Slosovatelné vstupenky zakoupíte za 300 Kč v karlovickém turistickém informačním centru a v jejich ceně je i chutná večeře.

Omamná vůně slivovice se bude linout 2. února v okolí Kulturního domu v Jankovicích na Uherskohradišťsku, kde se od 15 hodin odehraje již 24. ročník koštu.  A bude to i s hudbou, od 20 hodin se představí kapela FRISK.

Stejný program mají týž den, tedy 2. února, i v Salaši na Uherskohradišťsku – 32. Salašský košt začne ve 14 hodin v Obecním domě.

„Láska Ferdiše Duši“ se jmenuje nová výstava, jež bude ve Zvonici na Soláni zahájena v sobotu ve 13.30 hodin. Uvedou ji Dr. Karel Bogar a film Dr. Eduarda Mocka Příběh slovenské řeky. Výstava odhalí nepříliš známou část umělcovy tvorby, která reflektuje jeho vztah k Valašsku. Právě tam, v dílně bratří Jaroňků v Rožnově pod Radhoštěm, začal svou uměleckou cestu prostřednictvím přátelství s valašskými umělci, především Břetislavem Bartošem a tvůrčím seskupením Koliba.

Smích bude znít 5. února Městským kulturním domem Elektra v Luhačovicích. Zaručeně se o to postará povedená Partička, a to hned dvakrát. Protože bylo představení ve 20.00 hodin hned vyprodané, bylo přidáno další v 17.30! V oblíbené improvizační show představí publiku svůj břitký humor naživo Michal Suchánek, Igor Chmela, Michal Novotný, Richard Genzer, Jakub Kohák i Marian Čurko.

Známý spisovatel, mladý cestovatel a blonďatý rošťák Ladislav Zibura se tentokrát vydal na cestu po podiích Východní Moravy. Proč? Aby se podělil o své zážitky z 14 000 kilometrů dlouhé cesty po Evropě, kterou absolvoval na sedadle spolujezdce – stopem. Vyprávět o tom bude 6. února od 19 hodin v Kině Hvězda v Uherském Hradišti, 7. února od 19 hodin v kině Panorama v Rožnově pod Radhoštěm.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x