Na revitalizaci sídlišť si město vezme 70milionový úvěr

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ještě letos začnou práce na dalších etapách revitalizace valašskomeziříčských sídlišť Křižná a Pod Oborou. Protože město na revitalizaci sídlišť spěchá, bude si na stavbu brát 70milionový úvěr, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Lukáš Martinek.

Neustále rostoucí cena stavebních prací. To je jeden z argumentů, proč valašskomeziříčští zastupitelé nechtějí zbytečně odkládat opravu sídlišť. „Ceny stavebních prací se v posledních dvou letech zvedly minimálně o pětinu. Stavební materiál zdražil ještě více. Hodnota peněz v porovnání s tím stoupla jen nepatrně, zhruba o 1,5 procenta,“ vysvětlil starosta města Robert Stržínek, proč by bylo neekonomické revitalizaci odkládat.

Práce na sedmé etapě sídliště Křižná začínají letos. Sídliště Pod Oborou má pro svou třetí etapu revitalizace již hotovou projektovou dokumentaci. Chybí ale potřebných 29 milionů korun. „Vyřízení úvěru bude nějakou chvíli ještě trvat. Máme ale možnost použít prostředky z Fondu obnovy majetku a po vyřízení úvěru prostředky do této rozpočtové kapitoly opět vrátit. Soutěž na zhotovitele chceme vyhlásit co nejdříve,“ řekl starosta.

Revitalizace budou pokračovat i v nadcházejícím roce, konkrétně pátou etapou na Křižné a Vyhlídce. Také ty město plánuje financovat ze 70milionového úvěru. „Budeme se pochopitelně pokoušet o získání dotace, pokud bude příslušná výzva vyhlášena,“ dodal Stržínek.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x