Otce za volantem postihla náhlá slabost, jeho nezletilý syn naštěstí zvládl zastavit auto

ZLÍN - Dramatické chvíle prožil nezletilý chlapec, který jel ve Zlíně v autě se svým pětatřicetiletým otcem. Tomu začalo z ničeho nic krvácet z úst a choval se nekoordinovaně, chlapec naštěstí zvládl zastavit jedoucí auto a předešel tak většímu neštěstí, serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Přibližně hodinu a půl před začátkem hokejového utkání byla přivolána hlídka Městské policie Zlín do nedaleké čtvrti Letná. Zde se podle oznamovatelky nacházelo v blízkosti lesa osobní motorové vozidlo, v němž byl v bezvědomí řidič, vedle kterého seděl jeho syn.

„O pouhé čtyři minuty později na místo dorazila nejbližší motorizovaná hlídka. Strážníci poté zjistili, že 35letého muže pravděpodobně postihla náhlá zdravotní indispozice. Jeho nezletilý syn uvedl, že otci začala téct z úst krev a začal se chovat zcela nekoordinovaně. Vozidlo, které mělo být tou dobou stále v pohybu, se mu pak podařilo pohotově zastavit zatažením ruční brzdy,“ podotkl Janík.

Hlídka strážníků proto na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu a vedle otce se věnovala také synovi, který byl z nastalé situace dost rozrušený. Z operačního centra Městské policie Zlín pak telefonicky kontaktovali jeho matku, kterou poté jiná hlídka převezla na místo události. Muž nakonec putoval na vyšetření do krajské nemocnice.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x