Nová publikace mapuje turistické kempy ve Zlínském kraji

ZLÍNSKÝ KRAJ - Moravské kraje, včetně Zlínského, vydaly novou publikaci o turistických kempech na Moravě a ve Slezsku. O kempy je totiž mezi turisty čím dál větší zájem, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Zdeněk Urbanovský.

Publikace, kterou vydaly kraje Zlínský, Jihomoravský, Olomoucký a Moravskoslezský, se jmenuje jednoduše Kempy Moravy a Slezska. Publikace byla oficiálně představena v průběhu veletrhu ITF SlovakiaTour v Bratislavě. Jde o v pořadí 14. titul z řady společných materiálů k podpoře cestovního ruchu, které vznikají díky spolupráci čtyř moravských krajů již od roku 2005.

Turistická brožura je určena jak tuzemským, tak zahraničním návštěvníkům moravských krajů, kteří pro aktivní trávení své dovolené vyhledávají možnost pobytu v kempu. „Publikace vznikla na základě praktických poznatků z návštěv zejména zahraničních veletrhů cestovního ruchu, kde poptávka po lokalitách umožňujících cestování po Evropě s možností ubytování v kempech, má rostoucí tendenci,“ poznamenal Urbanovský.

Publikace je vydána s ohledem na zahraniční cílové skupiny Moravy a Slezska ve čtyřech jazykových mutacích, po dvou v jednotlivých sešitech. Jeden sešit obsahuje češtinu a němčinu, druhý italštinu a angličtinu, Jednotlivé mutace jsou k dispozici v počtu 5 000 výtisků. Na nákladech spojených s realizací projektu se jednotlivé kraje podílely rovným dílem. Publikace poskytuje návštěvníkům ucelené informace o 10 kempech v každém z partnerských krajů a současně láká k návštěvě některého z významných turistických cílů v blízkosti jednotlivých kempů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x