O hlášení obecního rozhlasu je v Tečovicích zájem

TEČOVICE - Už přes sto občanů se přihlásilo k odběru informací souvisejících s hlášením obecního rozhlasu. Tato nová služba je v Tečovicích od podzimu do konce ledna ve zkušebním provozu a má zlepšit informovanost obyvatel obce, kteří o to mají zájem, serveru Zlin.cz to za obec sdělil Vojtěch Cekota.

Hlášení obecního rozhlasu mohou lidé z různých důvodů špatně slyšet nebo nejsou zrovna v obci přítomni. Anebo si obtížně zapamatují některé podrobnosti hlášeného oznámení. Všechny tyto potíže za ně vyřeší bezplatná služba Hlášení rozhlasu, ke které se mohou zájemci přihlašovat na internetu, prostřednictvím aplikace chytrého mobilního telefonu nebo přímo v kanceláři obecního úřadu.

„Už se nám přihlásilo více než sto zájemců. Získáváme s provozem systému Hlášení rozhlasu první zkušenosti,“ konstatoval starosta Tečovic Jaromír Doležal. Podle něj už se ukázalo, že pro lidi, kteří mají vlastní e-mailovou adresu a přístup k počítači, je praktičtější, aby dostávali hlášení obecního rozhlasu prostřednictvím elektronické pošty, případně použitím zvláštní aplikace v mobilním telefonu. „Je to výhodnější, protože odběratelé tak mohou dostat více informací včetně různých příloh. Zasílání hlášení obecního rozhlasu pomocí SMS do mobilního telefonu bych doporučil jen občanům, kteří skutečně nepoužívají elektronickou poštu a mají jen mobilní telefon,“ řekl starosta. Hlášení rozhlasu šířené prostřednictvím SMS musí být většinou zkráceno a nemůže obsahovat žádné přílohy. A navíc za každou odeslanou SMS platí obec ze svého rozpočtu poplatek 75 haléřů, zatímco rozesílání e-mailů zpoplatněno není a je součástí paušální platby obce za tuto službu.

Hlášení obecního rozhlasu jsou zveřejňována a archivována také na zvláštní internetové stránce na portálu www.tecovice.cz.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x