Nový král ve Vlčnově: ať žije kroj, ať žije fotbalový dres

VLČNOV - Tradiční krojový ples ve Vlčnově. Čtyři měsíce předtím, než vyjede s družinou legrútů, se představil nový král. David Chaloupka si to opravdu užil.

„Přišli jsme s mamkou, taťkou a sestrou Julií domů až v půl třetí. Ale bylo to jedním slovem super,“ hodnotil akci, na níž se představil celé vesnici i spoustě návštěvníků odjinud nový „šéf“ květnové Jízdy králů.

Od plesu po slavnou jízdu uplynou rovné čtyři měsíce. Relativně je čas, ale spoustu jej spolknou nácviky společně s královskou družinou. David nemůže zanedbávat školu ani fotbalové tréninky.

David je stejně jako dědeček i tatínek velký fanda fotbalu, ale také aktivní hráč. Tenhle čtvrťák už do školy dojíždí, v Uherském Hradišti chodí do sportovní základky.

Jaké může mít asi vzory? Že by folklorní? Nebo spíše fotbalové?

„Hodně se mi líbí Petr Čech, dokázal toho moc, pokud vím, tak letos skončí někdy kolem 12. května svoji hvězdnou kariéru,“ může přemýšlet nový král.

Proč nepozvat fotbalového krále z Arsenalu na Jízdu králů, která se pojede 26. května?

„Docela zajímavá myšlenka, Petr Čech už by měl mít v čase naší akce dva týdny volno, klidně to můžeme zkusit,“ směje se tatínek Petr Chaloupka.

A dodává, jak se vlastně David stal králem.

„Přišli k nám kluci ročníku 2001, kteří budou tvořit jezdeckou družinu. A nabídli nám to. No řekněte, dá se tohle ve Vlčnově odmítnout,“ dává razítko na synovo životní angažmá tatínek, který není původem ze Slovácka, ale z východních Čech. Ovšem s vlčnovským krojem už dokázal i díky manželce Ireně přímo dokonale.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’162852′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2237‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚162852‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x