Zlodějka se pokusila seniorkám ukrást kabelky, hrozí jí až desetileté vězení

ZLÍN - Za mřížemi vazební věznice v Olomouci skončila čtyřiatřicetiletá žena ze Zlína. Má na svědomí více než deset krádeží potravin a drogistického zboží z prodejen ve Zlíně, kterých se dopustila od začátku prosince loňského roku, server Zlin.cz o tom informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Posledním činem zlodějky byl koncem minulého týdne pokus o krádež dvou kabelek dvěma seniorkám vzápětí po sobě. První z nich kabelku uchránila, druhá přivolala pomoc a zlodějku zadržel kolemjdoucí muž.

„Jednaosmdesátiletá žena si na lavičku položila kabelku, aby si z ní vytáhla peněženku. V tom momentu jí kabelku zezadu vzala cizí žena a dala se na útěk. Seniorka neváhala a začala křičet, že ji okradli. Zlodějku se snažily zadržet dvě ženy, kterým se to nepodařilo. Vzápětí se za ní vydal dvaatřicetiletý muž, ženu dostihl a zdržel až do příjezdu policistů. Kabelku s veškerým obsahem vrátil okradené ženě. V průběhu prověřování oznámila na linku tísňového volání policie další seniorka, že jí asi před dvaceti minutami chtěla nějaká žena násilím vytrhnout z ruky kabelku, o kterou se přetahovaly. Pomohl jí cizí muž, který kabelku ze sevření pachatelky vytrhl. V tomto případě, který předcházel okradení seniorky na lavičce, se stejné zlodějce kabelku ukrást nepodařilo,“ upřesnila Kozumplíková.

Policisté pachatelku zadrželi a převezli do policejní cely. Komisař z oddělení kriminální policie zlodějku obvinil z trestného činu krádež a zvlášť závažného zločinu loupež. Do současné doby dvakrát trestaná žena by mohla v případě odsouzení strávit za mřížemi dva až deset let.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x