Ve Zlíně se uskuteční druhý ročník Zámecké zabijačky

ZLÍN - V sobotu 2. února si na nádvoří a v okolí zlínského zámku přijdou na své milovníci tradičních zabijačkových specialit. Od 9.00 do 15.00 hodin zde Bistro na kolech pořádá už druhý ročník Zámecké zabijačky, serveru Zlin.cz to za pořadatele sdělila Kateřina Martykánová.

První únorovou sobotu provoní zlínský zámek vůně čerstvě vařeného masa a dalších zabijačkových specialit. Pochutnat si zde bude možné na masu vytaženém přímo z kotle, tradiční tmavé polévce „prdelačce“, jitrničkách, tlačence, škvarcích a spoustě dalších dobrot od mistrů řezníků. „Speciálně pro tuto příležitost jsme opět vytvořili i originální Zámeckou tlačenku, kterou lidé mohou ochutnat přímo na zámku nebo si ji odnést jako výslužku s sebou, stejně jako další lahůdky,“ řekl řezník Leoš Novák, majitel Kudlovských uzenin, který se na přípravě akce podílí.

„Už loni se nám podařilo vytvořit na nádvoří příjemnou atmosféru, kdy se návštěvníci potkali s přáteli, dali si společně něco dobrého, pobavili se. O to se budeme snažit i letos. V našem pojetí ovšem vynecháme samotnou porážku prasete. Ale návštěvníci nepřijdou o bourání prasete i s odborným výkladem a tipy na použití jednotlivých druhů vepřového masa,“ dodal za organizátory Mirek Kupský z Bistra na kolech.

V 11.00 hodin se mohou zájemci stejně jako loni zúčastnit soutěže v plnění a špejlování jitrnic na čas. Pro výherce jsou připraveny atraktivní ceny.

O hudební doprovod během dopoledne se postará harmonikář a cimbálová muzika. Návštěvnicí s dětmi mohou ohřát v designové herně zlínského zámku nebo v zámecké kavárně.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x