Akce Život je dar opět podpoří onkologicky nemocné

ZLÍN - Ve Zlíně se opět uskuteční charitativní akce nazvaná Život je dar. A i tentokrát pomůže onkologicky nemocným, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

V pořadí pátý ročník kulturně-sportovního charitativního projektu Život je dar se ve Zlíně uskuteční v sobotu 23. února. Akci pořádá nadační fond Vita donum est. Za uplynulé čtyři ročníky se už díky nadaci podařilo podpořit léčbu onkologicky nemocných částkou 1 250 000 korun a akce se v souhrnu zúčastnilo více než 6 000 návštěvníků, jejichž zábavu zajistilo téměř 450 účinkujících bez nároku na svůj honorář.

Letos organizátoři přicházejí s novinkou. Kromě Komplexního Onkologického centra při Krajské nemocnici T. Bati Zlín bude taktéž ročník 2019 pomáhat konkrétním rodinám s dítětem trpícím touto závažnou chorobou. ,,Rakovina je zákeřná nemoc, která má v některých případech velmi rychlý nepředpokládaný nástup a finanční pomoc může průběh zvrátit i oddálit. Léčba a úkony s ní spojené ale bývají finančně náročné, a proto jsme se rozhodli těmto rodinám pomoci finančním darem na nákup zdravotního vybavení. Část vybraných prostředků ponecháme na transparentním účtu, aby bylo peníze v případě potřeby možné okamžitě vyplatit,“ uvedl Ondřej Albrecht, mluvčí projektu.

Kromě této novinky poputují vybrané peníze opět na Komplexní Onkologické centrum při zlínské nemocnici. Ta již z vybraných prostředků v minulosti nakoupila klimatizační jednotky pro ambulantní pokoje, moderní infuzní pumpy, pořídila lepší zdravotnické vybavení, nebo například v minulém roce se díky vybraným financím podařilo přispět na polohovací lavici s přesností ozařování 1 mm. Lidé, kteří se zde léčí, tak získali vyšší komfort a kvalitu léčby.

I letos nabídne benefiční den široký výběr kulturních a sportovních akcí, které se budou konat na několika místech ve Zlíně. Od zábavního dopoledne pro děti přes sportovní a taneční lekce až po večerní hudební zakončení v klubech. Vstupné na všechny akce bude opět jednotné, na transparentní účet bude převedená jeho celá výše. Kromě již zmíněného benefičního dne se mohou lidé do projektu zapojit i několika dalšími způsoby. Opět se uskuteční dobročinná aukce, letos si budou moci zájemci vydražit například korunku České miss 2008 Elišky Bučkové, která bude tváří tohoto ročníku. Novinkou je dar formou dárcovské SMS. Dárci mají na výběr odesílat již nyní DMS v hodnotě 30, 60 nebo 90 korun. Telefonní číslo, na které se DMS posílají, je 87 777 ve tvaru DMS ZJD 30 /60 /90 podle výše příspěvku. Samozřejmostí je též možnost, poslat příspěvek na transparentní účet, jehož stav se dá online ověřit na webových stránkách nadace. Stejně jako dárcovské DMS tento účet je možný využít po celý rok.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x