Kraj si nechá zpracovat akční plán protihlukových opatření pro frekventované silnice

ZLÍNSKÝ KRAJ - Akční plán protihlukových opatření pro pozemní komunikace, jež má ve svém vlastnictví, si nechá zpracovat Zlínský kraj. Obsahovat bude návrhy na snížení hluku v oblastech zatížených intenzivní silniční dopravou, serveru Zlin.cz to sdělil Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Týká se to silnic, po kterých podle měření projede více než tři miliony vozidel za rok. Sem patří i některé silnice II. a III. třídy v našem kraji. Konkrétně jde například o úseky mezi Zlínem a Březnicí, Uherským Hradištěm a Bílovicemi, Holešovem a Hulínem a dále také o část průjezdních úseků ve Zlíně, Vsetíně, Uherském Hradišti, Kroměříži, Valašském Meziříčí, Holešově či Bystřici pod Hostýnem,“ sdělil náměstek hejtmana Zlínského kraje Pavel Botek, zodpovědný za oblast dopravy.

Akční plán pro kraj zpracuje společnost Ekola group, hotový by měl být do letošního září. Řešení navržených opatření, jejichž cílem bude jak ochrana před škodlivými a obtěžujícími účinky hluku, tak jeho samotné snížení, pak bude v kompetenci kraje.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x