Rožnov odmítl koupit společenský dům za 35 milionů

ROVNOŽ POD RADHOŠTĚM – Rožnov pod Radhoštěm nemá zájem koupit od firmy Synot Real Estate společenský dům za navrhovanou částku 35 milionů korun. Město je ale připravené jednat o nové kupní ceně nebo o dlouhodobém pronájmu, řekl serveru Zlin.cz mluvčí radnice Tomáš Gross.

Rožnov dostal nabídku na koupi v půli prosince. „Na jednání rady města v lednu letošního roku jsme se novou cenovou nabídkou i dalšími stanovenými podmínkami podrobně zabývali. Rada ale nakonec nabízenou prodejní sumu 35 milionů korun neakceptovala, a to především s ohledem na finanční možnosti města“ uvedl starosta Radim Holiš.

Podle něj je navíc stanovená cena dvojnásobná oproti obvyklé ceně v čase a místě, která ze znaleckého posudku vychází na 18,5 milionu korun. „Neumím si představit, jak bychom obhájili téměř dvojnásobné navýšení ceny proti posudku. Společnosti jsme ale sdělili, že jsme připraveni dále jednat o kupní ceně. A samozřejmě nabízíme i jednání o dlouhodobém pronájmu, jak jsme už v minulosti informovali,“ uvedl Holiš.

Informace napsal firmě Synot Real Estate i dopisem, který odešel minulý týden. „Předpokládáme, že jednání o společenském domu ještě nejsou u konce,“ uzavřel Holiš.

Mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová uvedla, že rožnovská radnice od společnosti obdržela během uplynulých let několik variant řešení situace kolem Společenského domu. „Na ani jednu z nich bohužel město nepřistoupilo. Objekt proto dáváme do nabídky k prodeji dalším potencionálním zájemcům. Mezi nimi samozřejmě může být i město Rožnov pod Radhoštěm, pokud své stanovisko změní. Nadále navíc platí i nabídka pronájmu objektu městu za navržených podmínek s tím, že pokud by v budoucnu vedení města přistoupilo k odkupu nemovitosti, její kupní cena by byla snížena o již zaplacené nájemné,“ poznamenala Pekařová. Mrzí nás, že zástupci města opakovaně veřejně zpochybňují prodejní cenu objektu (i cenu za pronájem) s odkazem na znalecký posudek, což veškerá jednání komplikuje. Dobře přitom vědí, že pořizovací cena, včetně nákladů na rekonstrukci, byla daleko vyšší. Je také třeba vzít v úvahu ostatní aspekty, jako je např. historická hodnota objektu, poloha, potenciál využití, veřejný zájem apod.,“ dodala Pekařová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x