Žáci z umělecké školy zahráli pacientům zlínské nemocnice

ZLÍN – Pacientům neurologického oddělení v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně zahráli žáci Základní umělecké školy Zlín a Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla. Akci uspořádalo Dobrovolnické centrum Krajské nemocnice T. Bati, řekla serveru Zlin.cz její mluvčí Dana Lipovská.

Žáci přišli na oddělení. „Zuzana Škárová, Anastázie Hořáková, Tereza Hanáčková, Anna Ovesná a Martin Uhlík pod vedením učitelek Šárky Trávníčkové a Radany Váňové odehráli koncert přímo v prostorách neurologie,“ uvedla Lipovská.

Na programu byla například hudba k filmu Schindlerův seznam. „Zazněla ale také klasika od skladatele Johanna Sebastiana Bacha. Pacienti si mohli vychutnávat variace tří hudebních nástrojů, a to houslí, violy a violoncella,“ poznamenala Lipovská.

Školy možnost koncertovat v nemocnici vítají. „Je to přínosné pro pacienty i pro naše děti, které se častějším vystupováním před obecenstvem zbaví trémy. A také je to teď dobrý trénink před soutěží, na kterou se chystáme,“ uvedla učitelka zlínské umělecké školy Šárka Trávníčková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x