Kraj ocení společnosti, které se chovají férově ke svým zaměstnancům

ZLÍNSKÝ KRAJ – Ocenit ty zaměstnavatele, kteří se starají o rovné podmínky svých zaměstnanců a mimo jiné jim pomáhají sladit jejich pracovní a rodinný život, hodlá také v letošním roce Zlínský kraj ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Zlínského kraje. Stane se tak v rámci ocenění Férový zaměstnavatel Zlínského kraje, informovala server Zlin.cz mluvčí krajského úřadu Adéla Kousalová.

Krajská hospodářská komora a Zlínský kraj osloví začátkem února zaměstnavatele v kraji s informací o vyhlášení ocenění a zašlou jim rovněž přihlašovací dotazníky, na jejichž základě bude následně odborná komise rozhodovat o udělení ocenění.

„Do soutěže se mohou přihlásit zaměstnavatelé, kteří se aktivně zasazují o rovné podmínky pro všechny skupiny zaměstnanců, věnují jim péči a pozornost a nabízejí jim možnosti, jak sladit pracovní a rodinné role,“ uvedla Michaela Blahová, radní Zlínského kraje pro oblast sociálních věcí, neziskový sektor a rodinnou politiku.

Hodnotit se bude deset tematických oblastí – interní dokumenty, personální podmínky, formy organizace práce, udržování kontaktu se zaměstnanci, zdravotní péče, sociální péče, osobní rozvoj a vzdělávání, péče o osobu blízkou, prorodinné aktivity a společenská odpovědnost. Ocenění se bude nově udělovat ve čtyřech kategoriích: nepodnikatelský subjekt, malá organizace (do 50 zaměstnanců), střední organizace (51–250 zaměstnanců) a velká organizace (nad 251 zaměstnanců). Ocenění Férový zaměstnavatel Zlínského kraje bude uděleno v květnu 2019.

Přihlášky (vyplněné dotazníky) je možno zasílat na emailovou adresu marta.linhartova@kr-zlinsky.cz, a to nejpozději do 25. února 2019.

V loňském roce byli oceněni tito zaměstnavatelé – v kategorii malá organizace mmcité 1 a.s., v kategorii střední organizace BRANO a.s., SBU Plasty, v kategorii velká organizace zvítězil Greiner Assistec s.r.o. a v kategorii nepodnikatelský subjekt město Valašské Klobouky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x