Kolem Valašského Meziříčí vede upravená běžkařská stopa

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Po několika letech se opět podařilo strojově upravit běžecké stopy ve Valašském Meziříčí. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí meziříčské radnice Lukáš Martinek.

Místní oddíl běžeckého lyžování při TJ Valašské Meziříčí ve spolupráci s Penzionem na Kraji lesa upravil pro fanoušky běžeckého lyžování stopu o celkové délce více než 8 kilometrů. Tratě se nacházejí v Podlesí – Podhájí.

„Do stopy mohou sportovci naskočit už na Štěpánově na konci panelové cesty vedoucí po červené turistické značce na Malou Lhotu. Případně mohou své sportování zahájit v Podlesí u Křížku pod penzionem Na Kraji lesa nebo naopak vyjet až k parkovišti u Ski Areálu Veselá a zde se vydat po vrstevnici směr Podlesí až k hlavní cestě na Malou Lhotu,“ informoval Jiří Baroš, člen oddílu běžeckého lyžování.

Úsek mezi Štěpánovem a Veselským vlekem měří 6,5 km (https://mapy.cz/s/3mMvg), ale lze si jej zkrátit podle potřeby. Druhý menší okruh měří 2 km a vede od „Křížku“ na konci obce Podlesí – Křivé kolem rybníčku na točnu a zpět.

„V současné době jsou všechny trasy dobře sjízdné. Samozřejmě, pokud přijde menší obleva, bude potřeba cca 500 m dlouhý úsek v Podlesí přejít pěšky. Nicméně úsek na „veselské cestě“ bude díky vyšší nadmořské výšce v dobrém stavu i za teplejšího počasí,“ upozornil Baroš.

Oddíl běžeckého lyžování má v plánu stopy pravidelně udržovat. „Samozřejmě nás trápí neukáznění pěší, kteří šlapou přímo ve stopě, přičemž mají mimo ni dostatek prostoru pro chůzi. Děláme tuto práci ve svém volném čase a ze svých a sponzorských peněz. Jsme rádi, že můžeme obyvatelům nabídnout takovou možnost. Za kvalitní stopou tak nemusí dojíždět do vzdálených středisek,“ uzavřel Baroš.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x