Tohle bude pořádný rocker. Čtyřletý Honzík miluje tvrdou muziku

Jeho kamarádky a kamarádi ze školky si hrají s panenkami a stavebnicemi, čtyř a půlletý Honzík Suchý ze Zlína je ovšem z poněkud jiného těsta. Snad od chvíle, co se postavil na vlastní nohy a trochu rozkoukal, propadl tvrdé rockové muzice. 

Chňapne tátu Ladislava za ruku, přikáže zavřít oči a může je otevřít až u plakátu a knihy. „Metallica, vidíš, to jsou borci,“ udivuje okolí malý blonďatý klučík.

Místo pohádek z televize a počítače frčí doma poněkud jiná zábava.

„Honza si klidně sám pouští tvrdou muziku z hudebních kanálů, tančí u toho a napodobuje kytarové kousky svých oblíbenců, nejraději by se oblékal jako oni a nechal si narůst dlouhé vlasy,“ směje se prý už přímo vášní svého mladšího brášky osmnáctiletý Adam.

Když ho maminka vezme do obchodu s hračkami, je hned jasno. Stavebnice? Houpací koník, anebo snad prehistorické třetihorní obludky či Spiderman? Cha cha, Honza jde neomylně.

„Tohle jsou klávesy, chtěl bych tuto kytaru, třeba mají i bicí,“ nutí tátu k pořádné procházce hudebninami.

„Fakt je to zajímavé, tuhle zábavu má od malička, doma hraje, zpívá, jeho vzory by se za něj opravdu nemusely stydět,“ vypráví s nadšením i mírnými obavami, jak to bude s Honzou dál, otec Ladislav.

Honza by prý vůbec nebyl proti, kdyby se ve školce založila jeho první skupina. 

Tak snad se malý tvrďák dočká o pár let později. Každopádně talent je třeba rozvíjet.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x